Holdbeskrivelser Roskilde Mountainbike Klub

 

Roskilde Mountainbike Klub fokuserer på kompetent teknisk træning af alle mountainbike ryttere uanset fysisk og teknisk niveau - Vi tilbyder træning på alle niveauer, lige fra begynder barn på 6 år og begynder voksen uanset alder til absolut elite indenfor mountainbike.

 

Alle hold ledes af uddannede trænere, uanset niveau. Alle trænere tilbydes uddannelse flere gange om året, som sikrer at vore medlemmer altid har mulighed for at få optimal træning - uanset niveau. 

RMK Intro (voksen)

Den nye RMK´er begynder her - Vi introducerer og repeterer grundteknikker, så vi sikrer en fælles tilgang til træningen, så bliver det lettere at tilpasse sig de enkelte hold efterfølgende.

 

Holdet fokuserer udelukkende på teknik, som styrker sikkerheden på sporet.

 

Alt efter niveau på rytteren er man på introholdet fra 1 gang (hvis man allerede er erfaren rytter) - til 3-4 måneder for begynderne på MTB.

Holdet er aktivt i perioden April til Oktober.

 

(her er det også muligt at deltage på E-bike)

 

Det naturlige hold valg efter intro holdet vil typisk være RMK C eller RMK Touring.


 

RMK C (voksen)

Holdet er for den letøvede rytter, der ønsker at forbedre og vedligeholde teknikken og den fysiske form. Vi lærer nye tekniske tilgange, og kører med jævnt tempo så alle kan være med. Formålet er gradvist at forbedre teknikken og komme i bedre form.

 

RMK C forventer at rytterne har grundteknikken på plads til sikkert at køre “blå spor”

 

(her er det også muligt at deltage på E-bike)

 

Det naturlige hold alternativ til RMK C vil typisk være RMK B, RMK Trail eller RMK Touring.


 

RMK B (voksen)

Holdet er for den øvede rytter der ønsker mere avanceret teknik og fart på sporet. Holdet trænes i mere avanceret teknik, og arbejder med fart og intervaller.

Træningen er indeholder opvarmning, tekniske øvelser og en motions del hvor der køres små “fart runder” med opsamling efter hver sektion, træningen foregår så vidt muligt på sporet.

 

Flere ryttere på RMK B træner med fokus på deltagelse i licensløb.

 

RMK B forventer at rytterne har en god grundform, og teknisk niveau til sikkert at køre “rødt spor” med høj fart. Det forventes desuden, at man deltager regelmæssigt til træningerne.

 

Det naturlige hold hold alternativ til RMK B vil typisk være RMK A, RMK Trail eller RMK Touring.


 

RMK A (voksen)

Holdet er for den øvede rytter der ønsker mere fart og udholdenhed på sporet. Holdet fokuserer på intervaller og fart på avancerede spor.

Træningen er indeholder opvarmning, tekniske øvelser, vedligeholdelse og opbygning af formen. Der køres intervaller i høj fart på “fart runder” med opsamling efter hver sektion, træningen foregår så vidt muligt på sporet.

 

Flere ryttere på RMK A træner med fokus på deltagelse i licens- og etapeløb og marathon.

 

RMK A forventer at rytterne er i fysisk god form, og teknisk niveau til sikkert at køre “rødt spor” med høj fart. Det forventes desuden, at man deltager regelmæssigt til træningerne, samt at man ud over de officielle træninger har flere træninger på egen hånd.

 

Det naturlige hold alternativ til RMK A vil typisk være RMK Trail eller RMK Touring.


 

RMK Trail (voksen)

RMK Trail fokuserer på hop, drop, nedkørsler - Trail-holdet elsker rødder, sten og andre udfordinger på sporet. Vi har den legende tilgang til sporkørsel - hvor der fokuseres mere på flow og udfordringer, end på fart og intervaller.

Træningen indeholder meget fokus på teknisk træning og linjevalg.

 

RMK Trail forventer at rytteren allerede har den gode grundteknik.

 

(her er det også muligt at deltage på E-bike) 

RMK Touring (voksen)

 

RMK Touring, er holdet for alle. A-B-C rytter med grundlæggende færdigheder. På tværs af alder, køn og niveau, mødes vi og kører ud i det blå, for nyde naturen, sporet og fællesskabet. Holdet er et supplement, til de eksisterende træningstilbud i klubben. ”RMK Touring” er ikke de samme ansigter altid, der vil være skiftende ”tropsfører” og skiftende deltagere. 

Holdbeskrivelser B&U og B&U forældrehold, kan findes her:

 

Link til B&U og Forældrehold