Hedeland

Roskilde Mountainbike Klub er medlem af MTB Hedeland - en paraplyorganisation for fire MTB klubber i området omkring naturområdet Hedeland Naturpark.

MTB Hedeland fungerer som administrativt samlingspunkt for Hedeland Sporbyggerlaug, som tæller frivillige fra de fire klubber og andre med interesse for frivilligt arbejde med anlæggelse af mountainbikespor i Hedeland Naturpark - et unikt naturområde.

Hedeland Naturpark har i mange år budt på utallige stier der blandt andet har været brugt til mountainbikekørsel, men i 2020 lykkedes det ildsjæle i de fire klubber at få en aftale i stand om kontrolleret, planlagt og bæredygtigt mountainbikesporbyggeri i området.

Hedeland Sporbyggerlaug består i praksis af et antal undergrupper, der bygger i hver sine områder af Hedeland, med en overordnet plan om at skabe en unik mountainbikeoplevelse i hver af disse områder, men med forbindelsesstier imellem der binder hele oplevelsen sammen.

Hedeland byder på over 40 km. spor og stier, og vi anbefaler at lægge vejen forbi Hedeland MTB Tours hvis man vil lægge vejen forbi på egen hånd. Har man ikke selv en mountainbike kan man endda leje en her, og få en guidet tur - hvis du da altså ikke foretrækker egentlig mountainbiketræning i Roskilde Mountainbike Klub, som ofte foregår i Hedeland.