B&U træning i RMK


Træningen er rettet mod drenge og piger, fra 6 år til ca 19-20 år

Børn under 10 år skal følges med en voksen, der har ansvaret for barnet – indtil barnet er blevet rutineret og kendskab til trænerne (afstemmes med trænerne) - herefter kan forældrene ikke forvente at kunne køre med deres børn. (Husk B&U afdelingen har også et hold særskilt til forældre)

 

Der er fokus på teknik, kondition, sammenhold, naturen og på at få kørt nogle ture.

 

Nyt barn i RMK B&U 

Der er altid mulighed for at starte til Mountainbike i RMK - Dog har vi for børnenes skyld valgt ikke at have optag af nye børn, der ikke har kørt med os før, fra efter efterårsferien, til det igen bliver lyst om aftenen (typisk fra slut marts) - Det er ganske enkelt for svært for børnene at lære de grundlæggende ting, når det er mørkt, koldt og vådt. Vi kan gøre enkelte undtagelser, men typisk kun for de ældre børn, eller meget rutinerede mountainbikebørn. - Skriv gerne til bogu@roskilde-mtb.dk for at høre nærmere omkring dit barns muligheder. 

Har man ikke kørt med os før, kan man starte første torsdag og eller lørdag i måneden - på den måde sikrer vi at barnet får den bedste introduktion til mountainbiken.

Når man så lige er startet, så er det klart bedste tip at komme til træningerne - de børn, der regelmæssigt kommer til træningerne de udvikler sig enormt

 

Forventninger fra trænerne

Vi forventer at rytteren møder frisk og udhvilet op til træning - at være udhvilet er en stor del af sikkerheden, og sikre også en god træning for de andre børn. Husk at have spist og drukket inden træning. 

Tjek jeres cykel inden I kører hjemmefra - Alle børn kender til "M-tjekket" Vi skal helst ikke bruge alles træningstid på at pumpe eller fikse ting, der lige så godt kunne have været fikset inden træningsstart. 
Sørg for at være påklædt efter årstiden OG ALTID godkendt hjelm.

Til alt træning skal rytterne have vand, energi samt en ekstra cykelslange med. 

Det anbefales at køre med cykelhansker (helst lange fingre) og briller, og som yderligere sikkerhedsudstyr kan nævnes ryg-, knæ- og armbeskytter.

Det kan godt anbefales at købe brugt de første år, da de unge ryttere hurtig vokser ud

af cyklerne og det er ikke en fordel at køre for småt eller stort. 

Ligeledes anbefales det at køre hardtail frem for fully indtil børnene er rutinerede og er en vis størrelse (typisk fra 15-16 års alderen) - uanset størrelse og rutine, er en hardtail en fantastisk løsning, og på mange spor faktisk en mere optimal løsning. 

 

B&U Vedligeholdelse

Det er meget sjovere at køre mountainbike hvis tingene fungerer.

 

Sørg for at vaske cyklen når I har kørt i mudder og få smurt bevægelige dele som kæde og kabler, tjek bremseklodser, kæde, kassette og klinger.

 

Tjekliste:

Dæk:  Tilstrækkelig med mønster/knopper

Gear:   Pulleyhjul, tænder og friløb

Kassette:  Intakte tænder og spændt

Klinge:  Intakte tænder

Kæde:  Uden rust og slør i link

Kronrør:  Ingen slør og drejer nemt. 

Pedaler/krank:  Ingen slør og ”drejer nemt”

Hjul:  lige og spændte eger 

Bremser:  Belægning og funktionel - er kaliber+bremseskive spændt fast?

Styr:  Styrpropper (det er farligt at køre uden styrpropper)

 

 

Hvilke Pedaler?

Alle både børn bliver teknisk bedre, hvis de ikke kører med kliksko - hvis der drømmes om kliksko, så tag meget gerne en snak med træneren inden I køber - det kan være en begrænsning i forhold til den tekniske udvikling, hvis man gør det for tidligt.