Gulddyssesporet

Gulddysseskov mountainbikespor er en stenet perle for mountainbikeentusiaster, der leder efter en løjerligt udfordrende teknisk oplevelse i naturen. Sporet, der er skabt i 2001 (ældste officielle spor i Roskilde kommune), er placeret i et spændende skovområde med nåletræer, løvtræer, eg og bøg, der skaber en unik atmosfære for turen. Selvom sporet kun er på en kort længde på 5,5 km, har det utroligt meget at byde på, med en lang række features, der inkluderer hop, drops, berms, en rockgarden, flere stenede passager samt nogle teknisk krævende finurligheder.

Sværhedsgraden af sporet er blåt niveau, men der er flere features, der har en god rød farve. Det betyder, at sporet kræver både balance og teknik, og at man skal være forberedt på at blive udfordret på mange af mountainbikesportens facetter.

Heldigvis sørger sporlaugets arbejde med sporet for, at selv på regnfulde dage er der gode chancer for at få en fin tur ud af det. Sporet er ensrettet og skal køres med urets retning.

Når man cykler gennem skoven, er det svært ikke at blive betaget af de smukke omgivelser. Træerne er tætte og grønne, deres blade suser om ørerne, mens man cykler gennem dem. Solen trænger ind gennem de tynde grene i toppen af træerne, skaber smukke lys- og skyggeeffekter. Der er masser af sving og hops, der kræver både balance og teknik. Nogle steder er stien stenet og ujævn, hvilket kræver ekstra opmærksomhed. Der er altid noget at se på, og man kan aldrig være sikker på, hvad der venter lige om hjørnet.

Det er en fed og spændende oplevelse for både erfarne og nybegyndere mountainbikers. For at få flere informationer om sporet, anbefaler vi at besøge Gulddysse MTB laugets Facebook-side eller at bruge det interaktive kort på Google Maps for at se flere billeder og få opdateret information om sporets status.

Sporet er endvidere det spor i Roskilde kommune der har være MTB Liga spor i 2021,2022 og planlagt til 2023 også.

Sporet er til dagligt drevet af Gulddysse sporlaug, der er en del af Roskilde Trail