Lynghøjsøerne

Syd for Svogerslev lige vest for Roskilde, finder man det gamle grusgravsområde, der nu er omdannet til rekreativt område med navnet Lynghøjsøerne.

Grusgravningen har dannet tre søer i området, og om den vestligste - med navnet Lynghøjsø - går et 3,1 km langt MTB-spor af de mere unikke.

Sporet er ganske vidst ikke specielt langt, og hovedruten er også grøn, så den mere erfarne tænker muligvis at der er andre spor i området der er mere interessante at byde på - men lad dig ikke narre.

Lynghøjsgerne byder på flere både røde og enddog også sorte tilvalg på vejen rundt - faktisk er der tilvalg til meget store dele af ruten, så der er nok at arbejde med. 

Når man eventuelt måtte trænge til luftforandring og hvis man stadig har luft og energi, så kør over på sporets sydligste langside, hvor der gemmer sig en bikepark med blå, røde og sorte hoplinjer ned, med udfordringer for alle.
Der er godt nok ikke en lift til at trække en op igen, men tro ikke at de sorte linjer er noget de fleste kører - her er høje table tops, gaps og berms som kræver sin rytter.

Sporet er det yngste i Roskilde Trail samarbejdet, og havde officielt åbningsløb i foråret 2022, men har været under konstruktion af de mange frivillige i Lynghøjsøernes sporlaug, i adskillige år forinden.